Stévie sladká (stévie cukrová) - přírodní sladidlo

Sladký polibek - stévie sladká - sypký extrakt 10g/SKYLAND (stolní sladidlo) 

Cena:
Dostupnost:skladem
Množství:

Stevia rebaudiana Bertoni (Stévie sladká, stévie cukrová, sladká tráva, medové lístky).

Přírodní sladidlo necukerného původu s nulovou kalorickou hodnotou. Nezvyšuje hladinu cukru v krvi, je proto vhodné k redukci váhy a pro diabetiky. Používá se ke slazení nápojů, omáček, polévek, pečiva, při zavařování apod.

Přiložena dávkovací odměrka. Extrakt je 360x sladší než cukr, proto dávkujte opatrně.

Složení: extrakt z rostliny stévie sladká (Stevia rebaudiana Bertoni) - glykosidy 95%, z toho rebaudiosid A 87%. Pro vysoký obsah rebaudiosidu A nemá nahořklou pachuť, jako některé podobné produkty obsahující menší podíl rebaudiosidu A. Neobsahuje sacharidy, umělá barviva, vůně, GMO ani konzervační přísady.

Původní domovina stévie sladké je Paraguay, Brazílie a Amanbayská hornatina. Daří se jí ve velmi vlhké, dokonce bahnité půdě v nadmořské výšce od 200 do 600 m. Je náročná na světlo a stabilnější teplotu. Lidově bývá stévie nazývana sladká tráva, sladký keřík či medové lístky. Ve své nati obsahuje komplex sladivých látek - steviosid, rebaudiosid A, C, D, E, dulkosid B a steviolbiosid. Z důvodu jejího všestranného využití se o stévii poslední dobou dost mluví. V zahraničí se prodává pod anglickým názvem jako Sugar Baby. Američtí indiáni používali lístky stévie nejen k oslazení nápojů a pokrmů, ale znali i jejich léčebné účinky. Mnohem později vědci zjistili, že sledovaná populace téměř netrpí kazivostí zubů. Ze zjištění vyplývá, že stévie dokáže zničit celou řadu nebezpečných bakterií ústní mikroflóry. Často se stévie proto používá i do zubních past a ústních vod.

« zpět