ZELENÉ POTRAVINY – nová cesta ke zdraví
Zatímco naši předkové konzumovali převážně zásadotvorné potraviny a jen minimum kyselinotvorných, náš jídelníček vypadá přesně opačně. Přemíra vařené stravy, cukru, bílé mouky, kávy, masa, mléčných výrobků a chemických přídatných látek pak spolu se stresem a nedostatkem pohybu způsobuje, že náš organismus bojuje s nadměrným překyselením. Důsledkem může být nejen únava a snížená vitalita, ale i horší odolnost vůči infekcím, bolesti hlavy či zad, trávicí obtíže, zácpa, zápach z úst, kazivost zubů, chronické záněty, zhoršený stav kloubů, nespavost a další zdravotní potíže. Jak se můžeme bránit? Účinný způsob, jak navrátit tělu rovnováhu, představují zelené potraviny. Zelenými potravinami nazýváme mladé výhonky obilovin či luštěnin a jednobuněčné sladkovodní řasy, které se vyznačují vysokým obsahem rostlinného barviva chlorofylu, aktivních enzymů, vitaminů, minerálů, esenciálních aminokyselin a dalších pro tělo nezbytných látek. Díky tomu představují nejen účinnější alternativu chemických multivitaminů, ale zároveň pozitivně působí na celou řadu procesů a orgánů v lidském těle. Zelené potraviny jsou navíc výrazně zásadotvorné, takže pomáhají upravit potíže způsobené překyselením organismu. Pomoc, která funguje Kompletní řada zelených potravin nabízí účinnou zbraň proti všem výše uvedeným potížím, a to především díky svému unikátnímu složení: Chlorofyl - toto rostlinné barvivo má podobnou strukturu jako hemoglobin, a díky tomu účinně zlepšuje schopnost krve přenášet kyslík. Má příznivý vliv na hojení ran, podporuje vylučování škodlivin z organismu a pomáhá zmírnit nadměrné tělesné pachy. Aktivní enzymy - tyto látky jsou nezbytné pro správný průběh biochemických reakcí, dále urychlují hojení, zlepšují trávení a obranyschopnost těla vůči infekcím. Antioxidanty - vitamíny, minerály a dalších látky s výrazným antioxidačním efektem příznivě ovlivňují zdraví srdce a cév, pomáhají zpomalit stárnutí a zlepšují odolnost buněk vůči degenerativním procesům. Živiny - pěstování v bohatých sopečných půdách v oblastech s vysokou intenzitou slunečního záření zajišťuje vysoký obsah důležitých vitamínů a minerálů. Vláknina – díky ní pomáhají čistit trávicí trakt a zmírňovat zácpu. Konkrétní případy, v nichž vám zelené potraviny pomohou upevnit zdraví: Když vám chybí energie - doporučujeme mladé výhonky pšenice a ječmene, které jsou bohaté na aktivní enzymy a jejich uživatelé se většinou shodují na tom, že jim pomáhají zmírnit únavu, zlepšit vitalitu a snížit potřebu spánku. Když máte nadváhu – doporučujeme spirulinu, která obsahuje látky přímo ovlivňující mozková centra zodpovědná za tvorbu pocitu hladu. Díky tomu vám usnadní omezení celkového energetického příjmu. Když zlobí trávení – doporučujeme výhonky mladé pšenice, která má výrazný pozitivní vliv na celý trávicí trakt. Vyzkoušet můžete i mladý ječmen, který je bohatý na trávicí enzymy. Když vás trápí zácpa - doporučujeme stejně jako u všech trávicích potíží, i zde působí příznivě zejména výhonky mladé pšenice. Když chcete podpořit zdraví srdce - doporučujeme spirulinu nebo mladé výhonky alfalfy (vojtěšky). Když toužíte po očistě - doporučujeme jedničku v detoxikaci, sladkovodní řasu chlorellu. Obsahuje nejen nejvíce chlorofylu z celé rostlinné říše, ale vláknina z jejích buněčných stěn na sebe navíc nevratně váže řadu škodlivin (včetně těžkých kovů) a umožňuje tak jejich vyloučení z těla. Když nefunguje imunita - doporučujeme řasu spirulinu, která přímo ovlivňuje schopnost imunitních buněk ničit cizorodé mikroorganismy. Když zápach vítězí nad vůní - doporučujeme zejména chlorellu coby nejbohatší přírodní zdroj chlorofylu, při zápachu z úst pak mladá pšenice, která blahodárně působí na jeho nejčastější příčinu – narušené trávení. Když chcete zlepšit výkonnost – doporučujeme výhonky alfalfy (vojtěšky), které obsahují více bílkovin než hovězí maso a mají proto značný anabolický efekt. Vysoký obsah všech esenciálních aminokyselin (tedy těch, které tělo neumí vyrobit a musí je přijímat potravou) má i spirulina. Když vás čeká operace – doporučujeme chlorellu, na aktivní enzymy je zase mimořádně bohatý mladý ječmen. Již před 60 lety byla potvrzena mimořádná schopnost chlorofylu podporovat hojení ran. Zelené potraviny kromě něj obsahují i hojnost aktivních enzymů, které rovněž pomáhají ovlivnit proces hojení, tvorby jizev a buněčnou regeneraci. Proto je jejich užívání vhodné, když vás čeká plánovaný operační zákrok. Stejně tak vám pomohou podpořit proces hojení jakéhokoliv poranění. Když se bojíte stárnutí – výrazným antioxidačním potenciálem se vyznačují všechny zelené potraviny. S detoxikací vám nejlépe pomůže chlorela, buněčnou regeneraci podpoří například mladý ječmen a fyzickou výkonnost vám napomůže udržet alfalfa. ZELENÉ POTRAVINY ZAKOUPÍTE ZDE.
|