NADĚJE Růže šípková-jedle-habr P42 - výtažek z pupenů 50ml
Tinktura z pupenů růže šípkové, jedle a habru. Stimulace obranných reakcí, imunitního systému a odolnosti vůči mikroorganismům, příznivé působení na dýchací cesty a na fyzický stav organismu, podpora trávení a střevní funkce, podpora udržování struktury kostí a zubů, posilující účinek na hlasivky a plíce, podpora regenerace jaterní tkáně, příznivý vliv na průdušky a plíce, optimalizace srážlivosti krve.
Růže šípková - zajímavosti:
Růže tvoří keřík s ostny na větvích a s plody šípky obvejčitého tvaru červené barvy. Roste po celé Evropě, u nás ji najdeme na stráních a mezích. Naši předkové dávali šípkovou růži do souvislosti s ohněm a bojištěm, např. středověcí básníci využívali pro bitevní pole název „růžová zahrada“. Římané zaslíbili růži šípkovou bohyni lásky Venuši. Z růžových keřů se využívají květy v kosmetice, hlavně ale plody vyhledávané pro velké množství vitamínů, hlavně C a B. Velmi účinné jsou brzy z jara sbírané pupeny, zpracované na cennou tinkturu. Šípková růže je velmi oblíbená pro povzbuzující účinky na imunitní systém, posilování přirozené obranyschopnosti a odolnosti organismu. Působí příznivě i na dýchací cesty v chladném období a na celkový fyzický stav organismu. Podporuje rovněž trávení, přispívá k normálním střevním funkcím. Pomáhá udržovat pohyblivé a pružné klouby.
Jedle - zajímavosti:
Je to vysoký stálezelený jehličnan, který může dosáhnout výšky až 50 m. Dnes je oblíbeným vánočním stromkem ve střední Evropě, kde se jí říká „vládkyně lesa“. V severní Evropě byla jedle považována za strom nesmrtelnosti. Dřevo i jehličí obsahuje třísloviny, silice a také vitamíny A, C a E. Pro podpůrné účely, nejčastěji pro mladý organismus, se využívá tinktura z konečků větviček. Jedle je prospěšná pro povzbuzení obranyschopnosti organismu. Má příznivé účinky na kosti, zejména udržování hustoty jejich struktury a podpora jejich mineralizace. Jedle příznivě působí také na stavbu zubů, posiluje hlasivky a plíce.
Habr - zajímavosti:
Habr je strom dosahující výšky až 25 m, je rozšířen od Francie po Itálii, od Ukrajiny přes Rusko až po Malou Asii. Plodem jsou oříšky, ceněné je dřevo hlavně jako palivo. Dnes jsou ale nejvíce využívány pupeny k výrobě tinktur, které mají četné příznivé účinky na fungování organismu. Habr podporuje regeneraci jaterní tkáně, přispívá k normální srážlivosti krve. Pomáhá udržovat správnou funkci průdušek a plic, usnadňuje dýchání.